sitemeter

Felbecsülhetetlen élettapasztalatok Brüsszelből

Egy eu-s vendégmunkás kalandjai.

Friss topikok

  • pruty: komment1: hahooo Agi! A lakas tenyleg szuper, sot mostmar szuperebb is!!!! TOk jo volt ott lenni!... (2009.07.21. 10:34) Még mindig kecó
  • Miett2: Szia Ági Megadnád az e-mail címedet? Szeretnék kérdezni valamit nem nyilvánosban. miett232@gmail... (2009.04.16. 11:18) Mikor lehet jönni?
  • eszter: na, megnéztem én is, RF most sem tetszett, ez már úgy látszik mindig így lesz... de a film tényleg... (2008.07.01. 22:15) In Bruges
  • g: ja, es nagyon jok a kepek, sot, ebben a bejegyzesben igazan viccesek is:))) g (2008.05.26. 09:30) Star Wars és Victor Horta

Linkblog

Lakás

2008.05.25. 09:57 hag

Így utólag, velem egyszerre érkezők szenvedéseit látva, azt kell hogy mondja, nagy szerencsém volt a lakással. A brüsszeli lakásokkal kapcsolatos jótanácsaimat következőképp foglalnám össze:

  • Ne költözz földszintre! (vizes)
  • Ne költözz legfelső emeletre! (Ócskák a tetők, ezért ázik a lakás és penészes.)
  • Ne költözz arra az emeletre, ahol két nem egyforma magas ház érintkezik! (A szigetelés nem az itteniek erőssége.)
  • Ne költözz teljesen új lakásba! (Általában nincsenek rendesen megcsinálva és már most látszik a salétrom a falakon.)
  • A lakás bérletidíja nem feltétlenül utal a minőségére. (Lehet, hogy 1000 euróért csak egy lyukat kínálnak, 700-ért viszont egy kellemeset. Nekem gy tűnt, hogy vannak olyan bérbeadók, akik nem igazán tájékozottak a piacon, illetve az itteni szabályozás miatt nem lehet a béreket az égig emelni, tehát csak annyit tehet rá az előző lakóhoz képest, amennyit a törvényben meghatározott indexálás enged. Illetve sok európai nagyvárossal szemben itt nincs lakáshiány, tehát ha van időd, nézz meg sokat!)
  • Csak olyan helyre költözz, ahol az emberek kb. úgy néznek ki, mint te! (Itt a különböző színű / vallású emberek gyakorlatilag teljesen elkülönülten éltnek. Noha nem vesélyes beköltözn pl. a marokkói negyedbe, az ember egy időután kellemetlenül érzi magát. Egy ismerősöm most költözött ki a fekete negyedből, mert bár nagyon kényelmes volt, hogy közel van a munkahelyhez, nem szeretett arra hazamenni, hogy tömegek állják körül a jobb oldali kormányos autjóját.)

 

Ezek után, milyen is a lakás, amiben én lakom. Nem teljesen új, de nem is régi. A ház olyan, ami egyáltalán nem jellemző Brüsszelre, a világ bármelyik pontján állhatna. Viszont száraz, napos, és mivel egy iroda van velem szemben, noha nagyon szűk az utca, mégsem bámulnak a képembe.

Már tartalék ágyam (igazából csak egy felfújható matrac) is van, szeretettel várom a látogatókat.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hakeddvanakkor.blog.hu/api/trackback/id/tr28486273

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása