sitemeter

Felbecsülhetetlen élettapasztalatok Brüsszelből

Egy eu-s vendégmunkás kalandjai.

Friss topikok

  • pruty: komment1: hahooo Agi! A lakas tenyleg szuper, sot mostmar szuperebb is!!!! TOk jo volt ott lenni!... (2009.07.21. 10:34) Még mindig kecó
  • Miett2: Szia Ági Megadnád az e-mail címedet? Szeretnék kérdezni valamit nem nyilvánosban. miett232@gmail... (2009.04.16. 11:18) Mikor lehet jönni?
  • eszter: na, megnéztem én is, RF most sem tetszett, ez már úgy látszik mindig így lesz... de a film tényleg... (2008.07.01. 22:15) In Bruges
  • g: ja, es nagyon jok a kepek, sot, ebben a bejegyzesben igazan viccesek is:))) g (2008.05.26. 09:30) Star Wars és Victor Horta

Linkblog

1 nap, 2 karácsonyi vásár, 3 ország

2009.01.13. 15:38 hag

Ez még decemberben történt:

 

Még december elején felkerekedtünk, hogy megnézzük Eszterék bébijét Luxemburgban. A bébi hihetetlenül aranyos és meglepően erős hangja van.:-)

 

Ha már ott voltunk megnéztük a helyi karácsonyi vásárt is. Igazából nem volt valami nagy szám. Kóstoltunk valami röstire hasonlító helyi specialitást, meg sétáltunk egy kicsit. Még annyi érdekesség volt, hogy Finnország volt a meghívott vendég, és néhány sátor előtt pár finn halat füstölt.

 

A nagy leárazás is vicces volt. Ki tud annak ellenállni, ha egy 1200 eurós ezüstszínű pufidzsekit, ami már 1982-ben is divatjamúlt volt megvehetünk 990-ért?

 

Végül Trierben kötöttünk ki. Sajnos még szombat este is rettenetes nehéz volt a bejutás a városba, mert a Kaiser Wilhelm Brücke messze sokkal keskenyebb, mint arra a XXI. században szükség lenne.

 

Ebből a méretből Trier az egyik kedvenc német városom. Sajnos már minden zárva volt a karácsonyi vásár kivételével mire mi odaértünk, így most a kulturprogram elmaradt.

 

A karácsonyi vásárokkal kapcsolatban azt a végkövetkeztetést vontam le, hogy az igazi karácsonyi vásár Németországban van. Mindenhol máshol, ahol láttam (Brüsszel, Luxemburg, Budapest) csak halvány utánzata az eredetinek. A hangulat sokkal jobb volt Németországban, bár lehet, hogy ez annak is köszönhető, hogy a németek bátrabban fogyasztottak a puncsból és emiatt elég sok volt a spicces ember.

 

Még magyar lángosos is volt. Íme egy kép Eszternek:

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hakeddvanakkor.blog.hu/api/trackback/id/tr7875057

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása